30 december 2012

Är bloggen stängd?

Nästan. En orsak till att jag inte skriver så mycket har jag nämnt, att det är lätt att framstå som gnällig. En annan har jag också varit inne på: Pappan är inte längre så förtjust i att jag skriver om mycket. En tredje –har jag just insett– är helt enkelt att man tappar vanan.

Nu, först, har jag läst ett mail från den 15 december, där en anonym läsare som har följt oss i åratal hoppas att det är bättre för oss och önskar god jul. Detsamma så här i efterskott, men tyvärr:

Hösten:
Barnen var allt mer sällan hos pappan. Ett av dem slutade helt att komma. Det yngsta och mest frispråkiga kom med förklaringen 'mamma blir arg'.

Pappan slutade att prata i telefon med mamman. Det blev meningslöst, eftersom hon –ibland inom sekunder– övergick till råskäll och otidigheter. Hennes motdrag?  Att inte svara på vare sig SMS eller mail. Men varför slutade barnen att övernatta och ett av dem att över huvud taget komma? (Pappan har dagarna före jul anmält Henne för brott mot vårdnadsdomen  umgängessabotage). Nu vet vi.

Julen
För andra året i rad måste barnen vara hos Henne på julafton. Inte förrän igår, den 29, fick de vara hos pappan. Vi var förstås också med och det blev en mycket trevlig julklappseftermiddag och förkväll.

När Barnens Farmor och jag lämnade tidigt på kvällen stod det klart att alla fyra ville sova över hos pappan. Alla fyra åkte tillbaka till mamman.

Den kaxigaste och mest självständig* utsattes för SMS- och telefonpress redan under eftermiddagen. H*n var det svåraste målet, och det naturliga för Henne är ju då att inleda där.

Det yngsta barnet fick en rak order, försökte sätta emot, men fick höra något som utlöste gråt och så var det två kvar.

Pappan satt och myste med dem framför ett par filmer, men deras telefoner gick varma. Ett av dem försökte sätta emot, och föll även h*n i gråt. (Nästan, iaf). De två sista åkte motvilligt tillbaka till mamman.

Vet vi?
Jäpp. Hur, men inte varför. Det framkom under dagen. Mamman hotar barnen med repressalier om de är för mycket med pappan. Övernattar någon, så 'tar mamma bort' något. Inte så att Hon gömmer ett föremål eller så. Värre: Hon drar in på privilegier och tillstånd av olika slag om barnen inte följer hennes vilja.

Varför?
Jag har en teori som går ut på att barnen helt enkelt trivs för bra hos pappan. Där har de ordning, lugn och ro till skillnad från anarkin hos mamman. Och barnen närmar sig (är i) en ålder där de själva kan välja hos vem de vill bo.

Sådant måtte oroa vilket bidragsproffs somhelst.

5 kommentarer:

Ullah sa...

Skönt att höra av dig här på bloggen, men så tråkigt att det går åt helt fel håll. Mamman verkar vara djupt störd, men det är ju ingen nyhet. Önskar dig och barnens farmor ändå ett gott nytt år och god fortsättning.

stationsvakt@gmail.com sa...

Jobbiga tider! Men ändå: Gott nytt år.

Anonym sa...

Tråkigt men känner igen mönstret :(

Gott nytt år!

Plastfarfar sa...

Tack. Och detsamma.

Anonym sa...

Min spontana tanke -*fan fan fan*
Jag önskade er verkligen lite lugn runt er, det är synd om pappan men mest synd om barnen. Önskar er alla en god fortsättning även om "god" inte verkar vilja infinna sig :( kämpa på - hälsa pappan det!
Kramar "anonymus"