18 juli 2012

Avslut?

Det är mer än ett halvt år sedan den här bloggen uppdaterades. Orsakerna är flera: Dels är de olika lägena oförändrade, dels har Pappan blivit mer restriktiv vad gäller det som jag får skriva om, och sist –men inte minst–  framstår det som lite gnälligt att beskriva Hennes ideliga lågvattenmärken.

I all korthet:
Alla fyra barnen är nu diagnostiserade med var sitt Syndrom. Visst, dyslexi är ett, så var så god. I ett annat fall är det en gåta, men får man därmed läxhjälp av Soc så kan det vara förklarat. De två andra kan jag som lekman möjligen förstå.

Barnen:
Det äldsta barnet har nu nått gymnasieåldern, men det är oklart huruvida h*n fullföljer. Närvaron är så dålig att på min tid (60-talet) hade den lett till relegering, men man tolererar tydligen mer nu än då. H*n har ett sommarjobb som just nu ser ut att kunna att bli permanent.

Barnet med det besvärliga temperamentet klarar sig bra, men har problem med just humöret. H*n har tagit på sig det äldstas dygnsrytm, och är därmed nästan omöjlig att väcka.

Det dyslektiska barnet går i en kanonbra skola och utvecklas hur bra som helst.

Det yngsta barnet kan vi bara inte förstå. Jo, förstås –vi trivs mycket bra tillsammans, men inte hur h*n har kunnat beläggas med ett Syndrom. Jag antar att det handlar om att Mamman ville få alla fyra under syndromparaplyet och en allt för Politisk Korrekt socialtjänst som ställer upp och hystar schaber, som det heter när man pröjsar sig ut ur en knipa ;-)

Mamman
Hon har i dagarna återvänt från en Utrikes Resa, under vilken två av barnen har varit på Kollo, ett har sunkat hemma och ett har varit med pappan. Sagda resa är inte betald av Soc, utan av de Hon höll sina föredrag inför. Undras om Försäkringskassan är underrättad om denna 'arbetsträning'?

Pappan har för månader sedan slutat att nämna Henne vid namn. 'Barnens mamma' är det som gäller.

Hon har för övrigt varit sjukskriven på heltid sedan 2005 och satsar sedan dess på att bli det som då kallades Sjukpensionär. Detta har inte lyckats än så länge, men trägen kanske vinner.

Pappan
Kämpar på för sina barn. Två av dem skulle nog hellre vilja bo hos honom, men föreställ er vreden om Hon, vårdnadshavaren och bidragstagaren, fick höra detta.

Han har faktiskt nyckel till den lägenhet han inte fick komma i närheten av utan att polisen larmades för bara några år sedan. Det handlar förstås om barnen, men han är inte glad över det han ser, och kliver numera ogärna över tröskeln:

Snusk, ostädning och sedan åratal sönderslagna lådfronter gör ingen männska glad.


Vi
Kämpar på för Pappan och barnen.

Nuff' Said, som det heter.

2 kommentarer:

Ullah sa...

Tack för uppdatering.

Udo sa...

Det finns sällan något riktigt avslut i detta!

Däremot så kan man lära sig att leva med situationen och hjälpligt hantera sådana som Henne.

Sätta gränser, inte gå in i diskussioner, ... Verkar som ni är på god väg. Hoppas att barnen också börjar inse var deras framtid finns!

Lycka till!!!