17 maj 2009

TreTvå dagar i skolan

Det var lite värre än vi hittills har trott med ett av barnen, har det visat sig. H*n har en katastrofalt dålig närvaro i skolan och är allt som oftast i konflikt med klasskamraterna. I veckan var bägge föräldrarna på möte om barnet.

Det äldsta barnet (med koncentrations- och närvaroproblem) hamnar ju i en särskild klass till hösten. Det här barnets skolledare var mindre generös. De kunde inget göra och det talades till och med om att barnet skulle behöva gå om.

Pappan 'ryter' till
Ryter gör han ytterst sällan, men ändå: När han började inse att mötet kunde att bli resultatlöst, lade han ett erbjudande som skolan inte kunde säga nej till. Han —arbetslös som han är— har gott om tid i dessa dagar. Han erbjöd sig att vara resurs åt barnet tre två dagar i veckan fram till avslutningen om skolan höll med en de resterande två. Så blev det. En vuxen ägnar sig åt stöd och att avhålla barnet från att lämna stället när det blir jobbigt i skolan.

Den ömma modern, då?
Min första fråga till Henne vore att få rätt på vad hon gör när barnen kommer hem från skolan alldeles för tidigt. Den andra skulle vara varför Hon själv —långtidssjukskriven av olika psykiska skäl— med gott om tid om dagarna inte erbjöd sig att vara resurs åt barnet.

Svaret på den första frågan verkar ha varit 'ingenting', vad jag vet. På den andra gissar jag att Hon skulle komma med en utläggning om arbetsträning, som det heter när hon jobbar svart under sin sjukskrivning.

2 kommentarer:

daddy sa...

Hej

Du måste ha råkat komma in på min blogg precis då jag satt och jobbade med designen.

Ber om ursäkt. Nu är det svart text med vit bakgrund precis som förr.

Läser din blogg och undrar om det är min framtid som beskrivs.
*suck*

Plastfarfar sa...

De som har Internet Explorer 6, 7 eller 8 har haft svårt att läsa daddys blogg en tid. Nu är det åtgärdat.