14 oktober 2008

Barnens pengar

Det är alltid lika deprimerande att skriva om barnen och pengar. Om de över huvud taget får några av Henne, så är det inte som veckopeng. Den enda veckopeng de ser, är den från Barnens Farmor och mig när de är hos pappan. Andra tillskott som har kommit från olika släktingar har de plötsligt slutat att prata om. Vi vet att vid åtminstone ett tillfälle har ett kapital bara gått upp i rök.

Skadeståndet
Och nu har de två äldsta fått —inte bara efter sina förhållanden— en hel del pengar. Pappan fick ju inte bara fotboja för den påstådda misshandeln, han erlade ett avsevärt skadestånd också. Mer än sex tusen var blev det med ränta och allt. Jag spekulerade i att Hon inte skulle ge barnen räntan och i stället lägga beslag på den själv, men det var fel. Barnen har fått rätt belopp, men det står inte på egna konton. Pengarna verkar sitta på mammans vanliga konto. Högrisk. (Vi försökte att få pengarna till spärrade konton, men det blev avslag. Beloppen var för låga, om jag minns rätt)

Större delen av mammans skadestånd bör ha gått till skuldsaneringar av olika slag, och så har Hon förstås synts både på Systemet och i krogsvängen. Men det har blivit lite nytt hemma också. Ett par möbler såldes på Tradera såg vi, och det har köpts lite grejor till lägenheten. Barnen fick välja några nya möbler till sina rum. Som de sen fick betala själva.

Sån är Hon

Inga kommentarer: